Papyrusligaen og Skopje

hits


Brannmann var som skolegut ihuga ivrig i geografi, og da særlig i landkunne. I en oppvekst kjemisk fri for google maps og lignende digitale karttjenester, var det skoleatlas som var den mest brukte boka på pulten på Skodje barneskole. Og Skodje hadde sin rettmessige plass i registeret. Registernabo var Skopje, dette mystiske stedet der kun en speilvendt p skilte oss fra stedet vi vokste opp på. Nå vet vi at denne tidligere Jugoslaviske byen gått fra å være Skodje sin navnenabo, til en hovedstad der ute i verden. De har med andre ord hatt en litt annen utvikling enn naboen Skodje.  Skopje er nå hovedstaden til Makedonia. Norges landslag var i Skopje lørdag. De kom, de så og de tapte. Tror det hadde vært gøyere for Lagerfrakkens menn å ta feil i atlasen og fått seg en økt mot Skodjes helter i Twitterliga 2. Tror kanskje de hadde fått seg et mål eller to også.


Kommer du på kamp på Ebbemyra på Emblem møter du et stadion som holder en vanlig Sunnmørsk standard. 11`bane og 7`er bane, en fint klubbhus og to garderober i bygdas skole. Et russisk-inspirert skolebygg på den ene siden og en liten voll til tilskuere på den andre siden. Slik er de fleste anlegg på Sunnmøre, bortsett fra fjerdedivisjonslagene Bergsøy og AaFK(2). En nyopprykket 4.div klubb i Hordaland vil derimot ta det til nye høyder. En stadion med kapasitet til 5000 er en drømmeplan for Osterøyklubben Valestrand. Brannmann er stum av sjokk. Tettstedet har ca 1200 innbyggere, og Osterøy har mange kirkehus, så en kan jo tenke seg at man skal mette 5000 innbyggere med fotball i tillegg til gudsordet. Brannmann håper at både gudshus og arenaen fylles opp, men 5000 er vel litt i overkant. Hva det totale tilskuertallet for sunnmørsk 4.div på en sesong er vites ikke, men 5000 er nok ikke lang unna sannheten.
Enn så lenge så får vi klare oss med vollen på nordsiden av Ebbemyra. Nabo Blindheim skal nå bygge tak over sin tribune, men det får ikke vi på Emblem nyte godt av siden lagene ikke er i samme divisjon...


Det med stor ydmykhet Brannmann presenterer sitt alternative divisjonsoppsett basert på aktiviteten på Twitter. Jeg har sett litt på Facebookaktiviteten også, men det er Twitter som gjelder når det er snakk om liveoppdatering.
Jeg har delt alle lag på Sunnmøre er delt inn i fem divisjoner. Den nederste divisjonen blir presentert i dag - Papyrusligaen!
Ydmykheten kjennes på at i de mange klubbene på Sunnmøre gjøres det uhorvelig med dugnadsarbeid, og Brannmann forventer ikke at alle skal være god på sosiale medie. Men for oss mange som følger med er det gøy at flest mulig er pålogget under kampene sine, og denne rangeringen kan kanskje være en motivasjon til å utvikle tjenestene sine. Brannmann er glad i alle, og ønsker lykke til i frivillighetsarbeidet, både på analogt og digitalt.


ps! Det kan være at i dere har sider og tjenester jeg ikke har oppdaget. I så tilfelle så ber jeg om et hint om dette slik at tabellene kan justeres.


Papyrusligaen


1
Vartdal
Stille rundt laget i over et år. Da blir det papyrusligaen! Vartdal har over 370 følgere som sitter på gjerdet og venter på kvitter igjen!
2
Ellingsøy
Har skaffet seg relativt mange følgere, men har sviktet dem totalt. 9. august 2016 stoppet alt opp på Nes
3
Moltustranda
18 twittringer er like mange som antall hjemmemål. Alt stoppet i august, og siden har ingen hørt fra dem.
4
HaNo
Enorme på Facebook i forhold til folketallet på Nordøyane. Men blir minste pippipen i Haram Kommune. Går foran Lepsøy pga Facebook, men twitter har vært død siden 2015
5
Guard
Er på Facebook, men fraværende på hele fotball-sunnmøre sin sosiale arena så vidt jeg kan se. Plusspoeng for Guard HC på Facebook!
6
Harøy
Lite med kvitter på Harøya. Har halve øya på Facebook, men skal man henge med så må man på Twitter!
7
Åheim
28. mars 2016 rømte trekkfuglene fra Åheim. Siden har ingen hørt fra dem.. Kan Stadlandet hjelpe til?
8
Herd
Giganten Herd er skummel svak på Twitter så vidt Brannmann kan finne! 3. februar var sist vi hørte fra dem. En av de største klubbene på Sunnmøre overlater tilsynelatende all liveoppdatering til andre. Skjerpings på kjøpesenteret!
9
Lepsøy
I forhold til praten på lokalbutikken på øya er twittringen på Lepsøy beskjeden. Mulig bygging av ny bane har tatt all tid? Dårlig 4G på Lepsøy stadion?Sisteplass i 2017


Så til ukens kamper


Kvalifisering til Eliteserien
Mjøndalen fixet lett Norwich sine lookalike, Ulla fra Gardermoen. I Trondheim vant RBK2 mot Ulf, så da møtes Drammeselva og Nidelven til dyst om retten til å møte AaFK eller Sogndal…

Fredrikstad ble ydmyket i 0-0 oppgjøret mot Notodden. Nå blir det trolig blues og blåmandag for plankegutta som må til Notodden og vinn i returoppgjøret. Problemet er bare at Fredrikstad ikke har vunnet borte siden Sverige truet med invasjon. Da tror Brannmann at Fredrikstad skal til Høddvoll neste år!

Da trykkes send med landskamp på Skodje i sikte!

Kommentarer