Small, medium, Gmax og XXL


Blogglistenhits

På Emblem er det for tiden stor oppstandelse. En epost har gått ut til alle i fotballgruppen om at nå skal vårt nye klesmerke hete NIKE! Siden 2005 har vi gått fra Umbro til Adidas til Nike. Jeg har enda min utslitte Umbro coachjakke fra 2005, godt slitt med hull i lommene. Med den nye NIKE avtalen får trenerne nye coachjakker, så nå blir det konkurranse på klesknaggen hjemme. Alle lag på Emblem har nå måttet forhåndsbestille drakter, shortser, sokker og coachjakker - uten at noen har prøvd noe som helst. Det trengs ingen Snåsamann for å fortelle at rundt sesongstart blir køene lange på byttedisken på Gmax! Særlig for lett tilårskomne trenere blir det antiklimaks. I iveren etter juleslankingen har de fleste trenere bestilt optimistiske størrelser. Det kommer til å bli mange "kondom"trenere på Emblem i vår! Tighte coachjakker bestilt i den beste hensikt. Brannmann bestilte Large, så nå trenes det som aldri før her i gården. En annen ting er at jeg aldri i verden tror at Gmax klarer å levere draktsett til hele klubben til sesongstart. Draktene til Emblem skal jo tåle all verden. Feks må de takle duftene Asgeirs kyr sprer ut i vårluften. De skal også takle all trøyeholdning fra klubbene i byens mer røffe bydeler.  Derfor er jeg ganske sikker på at Emblems motstandere vil møte blå og hvite striper på kryss og tvers, i en lett blanding av Umbro, Adidas og Nike. Ulv i fåreklær er nok en riktig benevnelse på Emblems 2018 sesong. Herved er dere advart!

Er det lov til å slå opp telt på en fotballbane? Er det lurt å ha grillparty på et skytefelt? Bør man bygge snømann i en hoppbakke? Er det smart å svømme under et stupetårn? Skal man gå tur på en fotballbane midt under en fotballkamp? Siste uke har vært preget av en lignende diskusjon på facebooksiden "Vi som bor på Emblem". Det hele startet med at langrennsfolket lurte på hva man kunne gjøre for å hindre at folk gikk i ny-tråkket løype. Så ballet diskusjonen seg til å bli en diskusjon om allemannsretten til å benytte seg av naturen. Med allemannsretten kan man tillate seg mye forskjellig, sikkert også alt jeg har listet opp av sprøe påfunn i innledningen av dette innlegget. Men er alt dette lurt, og er det skikk og bruk? Og det er vel nettopp skikk og bruk det handler om på Emblemsfjellet også. Når alt kommer til alt er nok alle enig i at ingen vil ødelegge for hverandre, så da satser Brannmann på at telting på fotballbane og vandring i skiløyper ikke er en lur ting å gjøre. Så håper jeg at når noen kommer over en som går på langrennski i lysløypa i sommer, så blir han lett veiledet ut til venstre slik at han ikke går i veien for gående og syklende.

På 80`tallet bodde det en konge i Langevåg. Denne karen var konge av Stiga fotballspill. Etter jul har Brannmann og denne Sulakongen gått til innkjøp av et godt gammeldags Stiga fotballspill med svenske og norske spillere. Det slår meg ganske raskt at dette er et spill der nivåforskjellene er store! Hittil har Brannmann og Sulakongen vært utilnærmelig i sine kamper. Og i de kampene vi har spilt mot hverandre viser det seg at gamle kunster sitter. Dragninger, skudd, taktikk, hurtighet og smidighet er tilstede i fullt monn, og 80`tallets skills sitter som et skudd! Sulakongen leverer toppklasse, men Brannmann henger godt med når forsvarsspillet sitter. Det arrangeres verdensmesterskap i Stiga fotballspill - og det samme i Stiga ishockeyspill. Det er jammen godt å vite at det finnes en fotballarena vi fotballveteraner kan knuse FIFA generasjonen i. Brannmann lover herved wienerbrød til førstemann under 20 år som slår meg eller Sulakongen i Stiga fotballspill!

Da trykkes send vel vitende at jeg ikke har presentert fotballag med rare navn denne uken. Grunnen er at det er umulig å oppdrive informasjon om det israelske laget Hapoel Bnei Musmus. Dermed blir lagnavnet stående for seg selv i dag - og det er kanskje nok?

Kommentarer